Plantage Venetië2017-07-26T15:58:06+00:00

Plantage Venetië is een relatief ‘kleine’ plantage. Deze ligt naast de grote plantage La Providence richting Paramaribo. Met een oppervlakte van 2.190.000 m2 is dit een prachtig eigendomsterrein. Een gedegen belegging voor de oude dag of een spaarpot voor de kinderen. Grond behoudt altijd haar waarde en zeker hier, zo relatief dicht bij de hoofdstad. Paramaribo is reeds overbevolkt en kan slechts naar twee kanten uitbreiden: tot aan de oceaan of naar “beneden”.

De grond ligt in het district Parra, net onder Paramaribo en kent omdat het niet in het district Paramaribo ligt geen wettelijke voorschriften. U kunt dan denken aan bouwvergunningen die een bebouwing zouden kunnen belemmeren. U kunt deze grond gebruiken om er te gaan wonen of om er een eigen bota house of steiger aan de Suriname rivier aan te leggen in uw eigen ‘grootste tuin van de wereld’. U kunt de grond ook behouden als een ‘appeltje voor de dorst’. Grond komt altijd goed.

U kunt plantage Venetië bereiken via een onverharde zijweg ter hoogte van paal 77, de doorgaande weg Paramaribo – Brokopondo. Met een bootje vaart u in circa 7 minuten naar de overzijde van deze volledig vrij gelegen plantage. Aan de noordzijde is de plantage toegankelijk via een eigen onverharde weg. Deze plantage is ongeveer 2,73 kilometer breed, waarbij de breedte grenst aan de Suriname rivier met een kuststrook van 800 meter.

Bijna nergens vindt u nog zo’n omvangrijk ongerept eigendomsterrein geschikt voor diverse doeleinden. Voor iemand met een ‘groen hart’ die mordicus tegen de houtkap en de daarmee gepaard gaande erosie is. Of voor iemand die fel gekant is tegen goudwinning en de daarbij onlosmakelijke vernietiging van de natuur is de aankoop van dit prachtige stuk land een stukje winst voor de aarde. Green Experience uitwerken?

Investeren in grond brengt, zeker op termijn, veel meer op dan een slapende spaarrekening bij een bank. Uw geld op de bank levert u vandaag de dag minder dan 1% op en het zal nog jaren duren voordat de rente zich herpakt. Grondinvesteringen zijn even populair als aandelen en obligaties, maar brengen in tijden van economische en financiële crisis een echte zekerheid. Grond verdampt niet en kan niet straffeloos bijgedrukt worden. Door de toename van de wereldbevolking zal grond alleen nog maar schaarser worden, dan het vandaag de dag al is.

U kunt deze plantage ook zakelijk recreatief inzetten door middel van verhuur voor sport, avontuurlijke- of vakantie evenementen.

Suriname kent geen Onroerende Zaak Belasting en de flexibele voorwaarden die wij u kunnen bieden zijn door de stijgende vastgoedprijzen in de stad en de schaarste aan goed gelegen gronden een meerwaarde op lange termijn. Paramaribo dijt uit richting de Suriname rivier en dus richting deze plantage.

De waarde van dit object bedraagt getaxeerd Euro 575.000,–