Suriname2017-06-10T21:55:03+00:00

Suriname gaat door een roerige periode. Politiek gezien is het rommelig en de waarde van de Surinaamse Dollar is op een dieptepunt. En juist deze tijden bieden een belegger met een lange termijn horizon een goede kans om tot relatief goedkope aanschaf van grondpercelen over te gaan.

Aan de Noordoostkust van Zuid Amerika ligt de Republiek Suriname ingeklemd tussen Frans-Guyana, Guyana en Brazilië. Het noorden van het land wordt ontsloten door de Atlantische Oceaan. Met een oppervlakte van 163.820 km² en 386 kilometer kustlijn is het ruim vier keer groter dan Nederland. Dwars door het land stroomt de Suriname rivier die het midden en het oosten van het land met elkaar verbindt. Van de 1 miljoen Surinamers wonen er ongeveer 600.000 nog in Suriname. Tot eind 1975 was Suriname een land binnen ons Koninkrijk. Er wordt dan ook overal Nederlands gesproken.

In Suriname schijnt het hele jaar de zon. Het land kent twee regentijden, een kleine en een grotere. In de kleine regentijd regent het eind van de middag een uurtje en na een halfuur is alles weer opgedroogd. Donkere wolken pakken zich samen en vormen het mooiste schouwspel dat u kunt bedenken. Tegen de tijd dat u een foto maakt is het alweer voorbij. In de grote regentijd kan het enkele dagen op rij enkele uren regenen, maar de temperatuur blijft altijd aangenaam. Het land heeft een tropisch regenwoud-klimaat met temperaturen tussen de 24 en 36 graden Celsius. Suriname kent een lange historie op natuurbeschermingsgebied waarbij heden ten dagen organisaties als het WWF en Staatsbosbeheer zeer actief zijn.